Πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρας» στην επιχείρηση «Aspides»

Σε επιχείρηση προστασίας εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν, στην Υεμένη, συμμετείχε σήμερα η ελληνική φρεγάτα «Υδρα». Κατά την διάρκεια της, η φρεγάτα έβαλε με πυροβόλο κατά δυο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones).

Μετά το επεισόδιο, που συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης, τα drones που απειλούσαν το εμπορικό πλοίο απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή που εκτελεί.

Η ανακοίνωση

«Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα “Ύδρα” στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ασπίδες”, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της».

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.