Σε υψηλό 3 μηνών η γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο

Η δραστηριότητα στον γερμανικό ιδιωτικό τομέα επιταχύνθηκε τον Μάρτιο, με τον Flash Composite PMI Output Index να διαμορφώνεται στο 47,4, σημειώνοντας άνοδο από το 46,3 του Φεβρουαρίου και φτάνοντας σε υψηλό τριών μηνών, όπως αποκάλυψαν η S&P Global και η Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου (HCOB) στην προκαταρκτική έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο Flash Manufacturing PMI Output Index αυξήθηκε από το 42,3 του προηγούμενου μήνα στο 42,8, σημειώνοντας υψηλό δύο μηνών, ενώ ο Flash Manufacturing PMI μειώθηκε από το 42,5 στο 41,6, φθάνοντας σε χαμηλό πέντε μηνών.

Ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας Flash Services PMI βελτιώθηκε από το 48,3 του Φεβρουαρίου στο 49,8, σε υψηλό έξι μηνών.

“Η Γερμανία δεν ξαναβρίσκει τον δρόμο της. Ο τομέας της μεταποίησης έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2024 με ανησυχητικό ρυθμό συρρίκνωσης, επαναλαμβάνοντας τα δεινά του προηγούμενου μήνα. Αντίθετα, ο τομέας των υπηρεσιών κατάφερε να κρατηθεί, διατηρώντας τη δραστηριότητα στα αδύναμα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τον Φεβρουάριο. Συνολικά, η Γερμανία ακροβατεί πλέον στα όρια μιας τεχνικής ύφεσης, σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της HCOB, Cyrus de la Rubia.