Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε το πράσινο φως για μια πώληση “στρατιωτικών συστημάτων”στην Ουκρανία για την παροχή κρίσιμων επισκευών και ανταλλακτικών για τα πυραυλικά συστήματα Hawk του Κιέβου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια των ΗΠΑ.
Η Ουκρανία έχει ζητήσει να αγοράσει εξαρτήματα επαναπιστοποίησης πυραύλων, σετ εργαλείων, εξοπλισμό δοκιμών, εξοπλισμό υποστήριξης και άλλα εξαρτήματα που σχετίζονται με τη συντήρηση για το πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος μεσαίου βεληνεκούς HAWK, με την πιθανή πώληση να ανέρχεται έτσι σε 138 εκατομμύρια δολάρια.
“Η Ουκρανία έχει επείγουσα ανάγκη να αυξήσει τις δυνατότητές της για να αμυνθεί έναντι των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων και των εναέριων δυνατοτήτων των ρωσικών δυνάμεων. Η διατήρηση και συντήρηση του πυραυλικού συστήματος HAWK θα ενισχύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τον λαό της και να προστατεύσει κρίσιμες εθνικές υποδομές”, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε υπόμνημα που ορίζει την πώληση.







