Έως την 1η Μαΐου το δώρο Πάσχα

Τις ημέρες αντίστροφα μετρούν οι εργαζόμενοι για να δούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα χρήματα του επιδόματος για το Πάσχα, με το οποίο θα πάρουν μία μικρή ανάσα, καλύπτοντας τα έξοδα για την τήρηση των εθίμων.

Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι ευελπιστούν ότι και στο δώρο του Πάσχα θα δούν την ανάλογη αύξηση.

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά την αύξηση του μισθού στα 830 ευρώ, δήλωσε πως αναλογικά το δώρο αυξάνεται στα 415 ευρώ, επομένως είναι υποχρέωση των εργοδοτών να το καταβάλουν αυξημένο.

Προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα , η Επιθεώρηση Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί τους εργοδότες για τις κυρώσεις που θα έχουν σε περίπτωση μη καταβολής του Δώρου Πάσχα 2024.

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Να σημειωθεί ότι το δώρο Πάσχα καταβάλλεται μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή για φέτος μέχρι και την 1η Μαΐου.

 

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.