Επιδείνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Γερμανία τον Μάρτιο

Ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας υπέστη νέα επιβράδυνση τον Μάρτιο, με τον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) να διαμορφώνεται σε νέο χαμηλό πέντε μηνών, στο 41,9, ανέφεραν η S&P Global και η Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου (HCOB) στην έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης παραγωγής PMI για τη μεταποίηση αυξήθηκε από το 42,3 του Φεβρουαρίου στο 43,2, που αποτελεί υψηλό δύο μηνών. Το έγγραφο αποδίδει τη μείωση του γενικού δείκτη στην υψηλότερη ζήτηση και τις ταχύτερες παραδόσεις σε αντίθεση με τη μείωση της απασχόλησης και των αποθεμάτων.

Ο δείκτης για το απόθεμα τελικών προϊόντων συνέχισε την ανάκαμψή του και δείχνει για πρώτη φορά μετά από 12 μήνες αύξηση, έστω και οριακή. Ωστόσο, το απόθεμα των αγορών μειώθηκε τον Μάρτιο με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς από το 2009. Έτσι, φαίνεται ότι η Γερμανία δεν συμμετέχει ακόμη στη στροφή του κύκλου των αποθεμάτων που είδαμε παγκοσμίως τον Φεβρουάριο, γεγονός που προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του υψηλού βαθμού ανοίγματος της γερμανικής οικονομίας”, σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του HCOB Dr. Cyrus de la Rubia.