Η Γερμανία θα ανανεώσει τη συνεργασία της με την UNRWA

Η Γερμανία αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία της με την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), υπό το φως της έρευνας της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολόν, σχετικά με το αν ορισμένοι υπάλληλοι της UNRWA συμμετείχαν στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η έκθεση της Κολόν έδειξε ότι το ισραηλινό μέρος “δεν έχει ακόμη παράσχει υποστηρικτικά στοιχεία” για τις κατηγορίες του ότι οι υπάλληλοι της UNRWA ήταν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και πρόσθεσε ότι η UNRWA προμήθευε τακτικά το Ισραήλ με καταλόγους των υπαλλήλων της, ωστόσο “η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει την UNRWA για οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με οποιοδήποτε προσωπικό της UNRWA με βάση αυτούς τους καταλόγους προσωπικού από το 2011”.

“Για την υποστήριξη αυτών των μεταρρυθμίσεων, η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει σύντομα τη συνεργασία της με την UNRWA στη Γάζα, όπως έχουν ήδη κάνει μεταξύ άλλων η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Σουηδία και η Ιαπωνία. Η Γερμανία θα συντονιστεί στενά με τους στενότερους διεθνείς εταίρους της για την εκταμίευση περαιτέρω κονδυλίων”, πρόσθεσε η γερμανική κυβέρνηση.