Η Apple χάνει τη θέση του κορυφαίου κατασκευαστή τηλεφώνων από τη Samsung

Οι αποστολές smartphone της Apple, μειώθηκαν περίπου 10% το πρώτο τρίμηνο του 2024, πλήττονται από τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από τους κατασκευαστές smartphone Android που στοχεύουν στην κορυφή, σύμφωνα με στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας IDC .
Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν 7,8% σε 289,4 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου-Μαρτίου, με τη Samsung να έχει μερίδιο αγοράς 20,8%, κατακτώντας την κορυφαία θέση στον κατασκευαστή τηλεφώνων από την Apple.
 Η απότομη πτώση των πωλήσεων του κατασκευαστή iPhone έρχεται μετά τις ισχυρές επιδόσεις του το τρίμηνο Δεκεμβρίου, όταν ξεπέρασε τη Samsung ως τον Νο. 1 κατασκευαστή τηλεφώνων στον κόσμο. Επιστρέφει στη δεύτερη θέση, με μερίδιο αγοράς 17,3%, καθώς κινεζικές μάρκες όπως η Huawei κερδίζουν μερίδιο αγοράς.
Η Xiaomi, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphone στην Κίνα, κατέλαβε την τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 14,1% κατά το πρώτο τρίμηνο.
Η Samsung της Νότιας Κορέας, η οποία παρουσίασε την τελευταία της σειρά ναυαρχίδων smartphone – τη σειρά Galaxy S24 – στις αρχές του έτους, απέστειλε περισσότερα από 60 εκατομμύρια τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Το πρώτο τρίμηνο, η Apple απέστειλε 50,1 εκατομμύρια iPhone, από 55,4 εκατομμύρια μονάδες που απέστειλε την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την IDC.
Οι αποστολές smartphone της Apple στην Κίνα συρρικνώθηκαν κατά 2,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.