Κίνα και Παλαιστίνη απογοητευμένες από το βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη,  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΣΑΗΕ),  δήλωσε ότι το Πεκίνο θεωρεί “άκρως απογοητευτική” την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να ασκήσουν βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος που σχετίζεται με την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.

“Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα. Λόγω του βέτο των ΗΠΑ, σχετικά με την αίτηση της Παλαιστίνης για πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ που απορρίφθηκε. Το δεκαετές όνειρο του παλαιστινιακού λαού διαψεύστηκε ανελέητα”, δήλωσε ο Κινέζος εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ, η Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) καταδίκασε επίσης “έντονα” την κίνηση αυτή, λέγοντας ότι το βέτο είναι “άδικο, ανήθικο και αδικαιολόγητο”. “Αυτή η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Παλαιστίνης και των νόμιμων δικαιωμάτων της αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Υποθάλπει τη συνεχιζόμενη εκστρατεία επιθετικότητας του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και ωθεί την περιοχή στο χείλος της αβύσσου”, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων WAFA που επικαλείται την ΠΑ.