Μείωση στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS

Νομοθετική ρύθμιση, που θα μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS για μικροποσά, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός επεσήμανε πως η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή.

Όπως τόνισε ο υπουργός, οι χρεώσεις στα ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση που θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα παράπονα από επιχειρήσεις και ειδικότερα από περίπτερα και ταξί, που επιβαρύνονταν με προμήθειες 1%, ακόμα και για συναλλαγές κάτω των 10 ευρώ ήταν δίκαια.

Αυτές οι προμήθειες, όπως διασαφήνισε, θα περιοριστούν στο μισό, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη που επιβάλλουν προμήθειες (τράπεζες, πάροχοι και σχήματα πληρωμών). Μάλιστα, οι τράπεζες ήταν οι πιο «εύκολες» στη σχετική συζήτηση και ήταν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Ø Τι θα γίνει με τις φορολογικές δηλώσεις

Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα του Taxisnet για την υποβολή τους και ξεκαθάρισε ότι δε θα δοθεί παράταση μετά την 31η Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους.

Παναγιώτης Ράγγος-Φοροτεχνικός

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.