Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον έχει αποδείξεις ότι η Κίνα επιδιώκει να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Λευκός Οίκος είδε αποδείξεις ότι η Κίνα προσπαθεί να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Σε συνέντευξή του στο CNN μετά από συναντήσεις που είχε με Κινέζους διπλωμάτες, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον «έχει δει, σε γενικές γραμμές, αποδείξεις για προσπάθειες επηρεασμού και παρέμβασης και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα διακοπεί το συντομότερο δυνατό». Τόνισε ότι ένας από τους λόγους του ταξιδιού του ήταν να βεβαιωθεί ότι θα επαναλάβει στο Πεκίνο ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση της Κίνας στις εκλογές μας είναι κάτι που εξετάζουμε πολύ προσεκτικά και είναι εντελώς απαράδεκτο για εμάς».

Το ταξίδι του συνέβη εν μέσω μιας πιθανής απαγόρευσης που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok στη βορειοαμερικανική χώρα, εάν ο ιδιοκτήτης της, η ByteDance, δεν δεχθεί να πουλήσει την εφαρμογή σε εννέα μήνες, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει ισχυρισμούς για διάδοση προπαγάνδας.