Ο σύνθετος δείκτης PMI στις ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό 4 μηνών τον Απρίλιο

Ο σύνθετος δείκτης παραγωγής PMI των Ηνωμένων Πολιτειών διαμορφώθηκε στο 50,9 τον Απρίλιο, από 52,1 που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της S&P Global που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Η επιχειρηματική δραστηριότητα εξακολουθούσε να επεκτείνεται, αλλά με βραδύτερο ρυθμό.

Ο Δείκτης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας PMI Υπηρεσιών στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 50,9 τον μήνα που αναφέρθηκε, σε σύγκριση με το 51,7 που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο, φτάνοντας σε χαμηλό πέντε μηνών. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση διολίσθησε στην περιοχή της συρρίκνωσης, ανερχόμενος σε 49,9 τον Απρίλιο, από 51,9 τον Μάρτιο.

“Η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ έχασε τη δυναμική της στην αρχή του δεύτερου τριμήνου, με τους ερωτηθέντες στην έρευνα Flash PMI να αναφέρουν αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας κάτω από την τάση τον Απρίλιο. Περαιτέρω ρυθμός ενδέχεται να χαθεί τους επόμενους μήνες, καθώς τον Απρίλιο οι εισροές νέων επιχειρήσεων μειώθηκαν για πρώτη φορά σε έξι μήνες”, σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος επιχειρήσεων της S&P Global Market Intelligence Chris Williamson.