Περαιτέρω πτώση του μεταποιητικού δείκτη PMI της Ευρωζώνης τον Μάρτιο

Ο δείκτης PMI μεταποίησης της Ευρωζώνης επιδεινώθηκε περαιτέρω τον Μάρτιο, κοινοποίησαν η S&P Global και η Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου (HCOB) σε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 46,1, από 46,5 τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας χαμηλό 3 μηνών.

“Είναι λίγο αποκαρδιωτικό: τους τελευταίους οκτώ μήνες, η μεταποιητική βιομηχανία ανέβαινε σταδιακά τη σκάλα του δείκτη PMI παραγωγής, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στη σκάλα του υπογείου. Ωστόσο, η πρόοδος προς τον επόμενο όροφο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί, κυρίως λόγω της υποαπόδοσης της γερμανικής και της γαλλικής βιομηχανίας. Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το μοντέλο μας για την πρόβλεψη του ΑΕΠ nowcast, το οποίο ενσωματώνει τα στοιχεία του δείκτη PMI, προβλέπει συνέχιση της ύφεσης στον τομέα της μεταποίησης της ευρωζώνης”, σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της HCOB, Cyrus de la Rubia.

Η επιβράδυνση στον τομέα της μεταποίησης οφείλεται στις επιδόσεις της Γερμανίας, οι οποίες έφτασαν σε χαμηλό 5 μηνών. Εν τω μεταξύ, η ελληνική μεταποιητική δραστηριότητα έφτασε σε υψηλό 25 μηνών τον Μάρτιο.