Προ των πυλών διήμερη κακοκαιρία: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές έως τους 21 βαθμούς

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα, καθώς στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές έως τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία 24 ωρών προβλέπει ο Καλλιάνος

Ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει ότι τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ τονίζει πως πρόκειται για «ένα σύστημα το οποίο θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα σαρώσει όλη τη χώρα».

«Το βράδυ της Παρασκευής θα βρέξει και στην Αττική, ωστόσο, δεν φαίνεται ότι το νερό θα είναι τέτοιο που θα προκαλέσει προβλήματα», υπογράμμισε. «Από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμύρες καθώς τα φαινόμενα θα έχουν ένταση και διάρκεια», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Γ. Καλλιάνο, μέσα σε αυτό το 24ωρο (Παρασκευή – Σάββατο μεσημέρι) τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Λήμνος, η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος και η Ικαρία θα δεχτούν μεγάλα χιλιοστά βροχής.