Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Από πότε θα καταγράψει «βουτιά» ο υδράργυρος;

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες καταγράφονται στην επικράτεια της χώρας μας τα τελευταία 24ωρα. 

Το σκηνικό του καιρού, ωστόσο, πρόκειται να αλλάξει από αύριο, με την επιστροφή της αφρικανικής σκόνης αλλά και βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» ακόμα και 10-12 βαθμών Κελσίου.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτηση στο Χ γράφει ότι επανερχόμαστε σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, «περί τους 20 βαθμούς» ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σημειώνει ότι η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα και πάνω από 10 βαθμούς.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες και οδεύοντας προς το Πάσχα, ο κύριος Κολυδάς αναφέρει ότι «θα έχουμε βροχές, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, από συστήματα που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια».

Ο Σάκης Αρναούτογλου επίσης αναφέρεται σε βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το Σάββατο, με ανάρτηση στο Facebook.

«Φίλες φίλοι! Το ερχόμενο Παρασκευο- Σάββατο το αφικνούμενο χαμηλό μπορεί να μην είναι μεν πολύ βαθύ αλλά με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στη βορειοδυτική Ευρώπη θα πρέπει να δώσει αρκετό νερό σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας – δυστυχώς όχι παντού, βάζοντας όμως τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία – ξηρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας! (Χάρτης κατανομής βροχής για την ερχόμενη Παρασκευή – Σάββατο – Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο πάνω μέρος του χάρτη σας παρακαλώ!)», γράφει ο έμπειρος προγνώστης καιρού.