Σκρέκας: Στα περσινά επίπεδα και χαμηλότερα, οι τιμές στα τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι

Για το «καλάθι του Πάσχα» που έρχεται αύριο και στόχο έχει να συγκρατήσει τις τιμές, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκρέκας, οι καταναλωτές θα δουν, για παράδειγμα, στα αμνοερίφια, οι τιμές να είναι ίδιες και χαμηλότερες σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

«Άρα, αυτό θα συγκρατήσει σε μεγάλο βαθμό τον πληθωρισμό, θα δώσει τη δυνατότητα σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι μόνο βεβαίως, να μπορέσουν να προμηθευτούν τα βασικά για το πασχαλινό τραπέζι σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Βεβαίως, η προσπάθειά μας δεν μένει μόνο στο θέμα του καλαθιού.

Έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά παρεμβάσεων, διορθώνοντας αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και διαχρονικές στρεβλώσεις στη λειτουργία του εμπορίου, έτσι ώστε πραγματικά να δούμε σιγά σιγά, όπως και το βλέπουμε, τις τιμές να αποκλιμακώνονται και τον πληθωρισμό να πέφτει. Αλλά έχουμε δρόμο ακόμα, αυτή είναι η πραγματικότητα, ότι τα νοικοκυριά δυσκολεύονται και γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις», επισήμανε ο κ. Σκρέκας.