Τα εμβόλια επέτρεψαν να σωθούν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές

Τα εμβόλια επέτρεψαν να σωθούν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές αυτά τα τελευταία 50 χρόνια, αριθμός που ισοδυναμεί με έξι ζωές κάθε λεπτό, σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την οποία δημοσιεύει σήμερα το επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Τα εμβόλια είναι από τις πιο ισχυρές εφευρέσεις στην Ιστορία, επιτρέποντας την πρόληψη ασθενειών που άλλοτε προκαλούσαν φόβο”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει, σε ανακοίνωση, ότι η εκτίμηση αυτή είναι “συγκρατημένη” καθώς η μελέτη δεν αφορά παρά μόνο τον εμβολιασμό κατά 14 ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της διφθερίτιδας, της ηπατίτιδας Β’, της ιλαράς, του κοκκύτη, του τετάνου, του κίτρινου πυρετού.

 

“Χάρη στον εμβολιασμό, ποτέ τόσα παιδιά δεν μπόρεσαν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν πέρα από τα πέμπτα γενέθλιά τους όσο σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην Ιστορία”, σχολίασε επίσης η γενική διευθύντρια του Ταμείου του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία (Unicef) Κατρίν Ρουσέλ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.