Τον Απρίλιο το νέο «Ερευνώ- Καινοτομώ»

Το κυβερνητικό σχέδιο στήριξης της έρευνας και της καινοτομίας με στόχο οι συνολικές ετήσιες δαπάνες να φθάσουν στο 3% του ΑΕΠ ανέπτυξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο 18ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία & Ανάπτυξη», που διοργάνωσε το ka-business.gr.

Σε ό,τι αφορά τα κονδύλια που πρόκειται να διατεθούν το επόμενο διάστημα ο κ. Σκρέκας ανέφερε: «Θα διοχετεύσουμε 403 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης σε εστιασμένες δράσεις καινοτομίας τα επόμενα τρία χρόνια, 207 εκατομμύρια για την αναβάθμιση ερευνητικών υποδομών -και το ΕΚΕΤΑ παίρνει ένα σημαντικό κομμάτι από εκεί-, 139 εκατομμύρια ευρώ σε βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, 3 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση της πλατφόρμας ”Elevate Greece”, 25 εκατομμύρια ευρώ σε 36 ερευνητικά έργα που έχουν αξιολογηθεί με υψηλή βαθμολογία στο ”Ερευνώ- Καινοτομώ” και δεν είχαν ενταχθεί λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών το προηγούμενο διάστημα».

Σχετικά με τον νέο κύκλο του προγράμματος «Ερευνώ- Καινοτομώ», γνωστοποίησε ότι θα διατεθούν 300 εκατομμύρια ευρώ, εκτιμώντας ότι «θα ανοίξει τον Απρίλιο, για να υποδεχθεί αιτήσεις για δράσεις σε τέσσερις τομείς».

Περαιτέρω, ο υπουργός αναφέρθηκε σε δράσεις ενίσχυσης των επιμελητηρίων και αναβάθμισης των κέντρων μεταφοράς τεχνολογίας.