Τράπεζα Πειραιώς: Εξομαλυμένα κέρδη 0,21 ευρώ / μετοχή – Δίνει μέρισμα 80 εκατ. ευρώ

Βελτιωμένες εμφανίζονται οι επιδόσεις της Τράπεζα Πειραιώς το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, παρουσιάζοντας εξομαλυμένα κέρδη 0,21 ευρώ ανά μετοχή και 16,5% απόδοση κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου, το σημαντικότερο επίτευγμα αυτών των αποτελεσμάτων ήταν το κόστος κινδύνου, το οποίο υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 17 μονάδων βάσης, ή 51 μονάδες βάσης συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών εξυπηρέτησης NPE και των εξόδων συνθετικών τιτλοποιήσεων, αποτέλεσμα της επιτυχούς διαχείρισης των εισροών νέων NPE.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης NPE διατηρήθηκε στο 3,5% και η κάλυψη των NPE από προβλέψεις στο 60%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το 2024 αναμένεται να είναι η πρώτη χρονιά, μετά από 16 χρόνια, κατά την οποία η Πειραιώς θα καταβάλει μέρισμα σε μετρητά στους μετόχους της, ποσού περίπου 80 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2023.

Η σχετική αίτηση για έγκριση έχει υποβληθεί στην ΕΚΤ στα μέσα Απριλίου, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου. Παράλληλα, η παραγωγή κεφαλαίου στο τρίμηνο οδήγησε τον δείκτη CET1 στο 13,7%, ενσωματώνοντας αυξημένη πρόβλεψη 25% για διανομή μερίσματος στους μετόχους μας από τα κέρδη του 2024.