Το ιστορικό κτίριο του Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης, το Μπόρσεν, έχασε τη χαρακτηριστική “σπίθα του δράκου” ύψους 56 μέτρων, καθώς το κτίριο έπιασε φωτιά σήμερα την οποία οι αρχές προσπαθούν ακόμη να περιορίσουν.
Η τοπική αστυνομία ενημέρωσε στον λογαριασμό της στο Χ ότι η κυκλοφορία εκτρέπεται και ενθάρρυνε τον κόσμο να παραμείνει μακριά από το κτίριο, καθώς πραγματοποιείται η διαδικασία εκκένωσης. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Εικόνες και βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τις αρχές να προσπαθούν να σώσουν έργα τέχνης που βρίσκονταν στο κτίριο. Ο υπουργός Πολιτισμού της Δανίας Jakob Engel-Schmidt εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια “400 ετών δανικής πολιτιστικής κληρονομιάς στις φλόγες”. “Πόσο συγκινητικό είναι να βλέπεις πώς οι εργαζόμενοι στο Borsen, οι καλοί άνθρωποι από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι περαστικοί κάτοικοι της Κοπεγχάγης συνεργάζονται για να σώσουν θησαυρούς τέχνης και εμβληματικές εικόνες από το φλεγόμενο κτίριο”, πρόσθεσε.







