Χρυσός και ασήμι πέφτουν 1% με τα γεγονότα στο επίκεντρο

Οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων μειώθηκαν την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τα οικονομικά στοιχεία που θα δώσουν μια πιο προσεκτική εικόνα των τομέων των υπηρεσιών και της μεταποίησης των Ηνωμένων Πολιτειών εν όψει της σημαντικής συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική την επόμενη εβδομάδα.

Οι πρόσφατες παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ φάνηκε να υποδηλώνουν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αρχικά αναμενόταν, πλήττοντας την ελκυστικότητα των μη αποδοτικών περιουσιακών στοιχείων όπως το κίτρινο μέταλλο. Επιπλέον, η αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν οδήγησε σε μείωση του ασφαλίστρου κινδύνου που παραδοσιακά συνδέεται με τον χρυσό σε περιόδους αβεβαιότητας.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 1,30% για να πωληθεί στα 26,84 δολάρια ανά ουγγιά στις 3:01 π.μ. ET. Ο χρυσός υποχώρησε κατά 1,11% για να διαμορφωθεί στα 2.301,79 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα υποχώρησε κατά 1,19% στα 912,06 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε πτώση 1,57% για να διαπραγματευτεί στα 981,04 δολάρια ανά ουγγιά.