Amazon και Microsoft απαντούν στη διερεύνηση των συμφωνιών AI της βρετανικής CMA

Η Amazon.com, Inc. και η Microsoft Corp. εξέδωσαν δηλώσεις σχετικά με την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου που ξεκίνησε έρευνες για τις συμφωνίες των τεχνολογικών κολοσσών με τις Anthtopic, Mistral AI και Inflection AI.

Η Amazon επέμεινε ότι η έρευνα για αυτού του είδους τη συνεργασία με την Anthropic είναι “πρωτοφανής”, καθώς “σε αντίθεση με τις συνεργασίες μεταξύ άλλων νεοφυών επιχειρήσεων AI και μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, η συνεργασία μας με την Anthropic περιλαμβάνει περιορισμένη επένδυση και δεν δίνει στην Amazon ρόλο διευθυντή ή παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο”.

Η Microsoft δήλωσε ότι είναι βέβαιη ότι “οι κοινές επιχειρηματικές πρακτικές, όπως η πρόσληψη ταλέντων ή η πραγματοποίηση μιας κλασικής επένδυσης σε μια νεοφυή επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης, προάγουν τον ανταγωνισμό και δεν είναι το ίδιο με μια συγχώνευση”, προσθέτοντας ότι θα παράσχει στον οργανισμό τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Προηγουμένως, η CMA δήλωσε ότι ήθελε να διαπιστώσει εάν οι συμφωνίες θα μπορούσαν δυνητικά να βλάψουν τον ανταγωνισμό στην αγορά.