BlackBerry και AMD συνεργάζονται για την ενίσχυση της βελτιστοποίησης στη ρομποτική

Η BlackBerry Limited ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Advanced Micro Devices, Inc.(AMD) για την ενίσχυση των συστημάτων στη βιομηχανία ρομποτικής.

“Μαζί, οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν την κρίσιμη ανάγκη για δυνατότητες σκληρού πραγματικού χρόνου στο υλικό που επικεντρώνεται στη ρομποτική με μια προσιτή και ισχυρή πλατφόρμα που παρέχει βελτιωμένη απόδοση, αξιοπιστία και επεκτασιμότητα για ρομποτικά συστήματα στη βιομηχανία και την υγειονομική περίθαλψη”, ανέφερε αναλυτικά η εταιρεία.

Η πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού QNX προβλέπεται να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα “να ξεκινήσουν γρήγορα την ανάπτυξη στο AMD Kria KR260 Starter Kit και να κλιμακωθούν απρόσκοπτα σε άλλες πλατφόρμες AMD υψηλότερων επιδόσεων καθώς οι ανάγκες τους εξελίσσονται”, δήλωσε ο Chetan Khona, ανώτερος διευθυντής των αγορών Industrial, Vision, Healthcare and Sciences της AMD.

Ο εκπρόσωπος της AMD πρόσθεσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε “τεχνολογία ρομποτικής πολύ πέρα από τους περιορισμούς” που αντιμετωπίζει σήμερα η βιομηχανία.