Noguchi-BoJ: Η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική είναι απαραίτητη

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) Asahi Noguchi τόνισε τη σημασία της διατήρησης της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής της τράπεζας, προσθέτοντας ότι η τράπεζα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αναζήτηση ισορροπίας στην προσφορά και τη ζήτηση εργασίας.

Η προαναφερθείσα ισορροπία θα πρέπει να διατηρηθεί μέσω της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής της τράπεζας με στόχο την επίτευξη του στόχου των τιμών του 2%, δήλωσε ο Noguchi, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίτευξης ενός θετικού κύκλου μεταξύ μισθών και πληθωρισμού “το συντομότερο δυνατό”, κάτι που μπορεί να γίνει εάν οι τιμές των υπηρεσιών συνεχίσουν να αυξάνονται. Ο Noguchi μοιράστηκε ότι το μακροπρόθεσμο ουδέτερο επιτόκιο είναι “πολύ πιθανό” να είναι χαμηλότερο από αυτό άλλων χωρών.

Ο Noguchi εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν “επιθυμητό” να αρχίσει η συρρίκνωση του ισολογισμού της BoJ “κάποια στιγμή στο μέλλον”. Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του σημειώνοντας ότι η οικονομία της Ιαπωνίας βρίσκεται σε μέτρια ανάκαμψη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ανάπτυξη είχε σταματήσει πρόσφατα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.