Times: Μετά από σκληρά μέτρα η Ελλάδα αποδίδει καρπούς

Μετά από δέκα χρόνια  σκληρών μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα αποδίδει καρπούς, τονίζει μεταξύ άλλων η εφημερίδα Times σε ένα εκτενές ρεπορτάζ.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται τα οικονομικά στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν πως η χώρα μας «στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά τη μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση», όπως χαρακτηριστικά γράφει.

«Τα πράγματα τώρα βελτιώνονται» και «η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζει η βρετανική εφημερίδα σημειώνοντας παράλληλα πως τα τελευταία τρία χρόνια οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν επιταχυνθεί. Έτσι το 2021 ήταν 8,4%, το 2022, 5,9% και το 2023 και 2,2%.

Η ανεργία με τη σειρά της έπεσε από το 27,2% που ήταν το 2013 στο 10% ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών έχουν μειωθεί στο 7%.

Αναφορικά με τον Τουρισμό η Times επισημαίνει ότι το 2023 οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα έφτασαν τα 32 εκατομμύρια. Πρόκειται για αύξηση 17% σε σύγκριση με το 2022 σημειώνει με νόημα η εφημερίδα τονίζοντας παράλληλα ότι οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρονιά είναι ακόμη καλύτερες καθώς «δείχνου» νέα επίδοση ρεκόρ.