Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βραζιλίας Χόρχε Μεσιάς ζήτησε “επείγουσα ρύθμιση” των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, αφού ο ιδιοκτήτης της X Corp. Έλον Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία “αίρει όλους τους περιορισμούς” που επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας και κάλεσε τον δικαστή Αλεξάντρ ντε Μοράις, ο οποίος διέταξε την εταιρεία να μπλοκάρει ορισμένους λογαριασμούς, να “παραιτηθεί ή να παραπεμφθεί”.
“Δεν μπορούμε να ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία δισεκατομμυριούχοι που κατοικούν στο εξωτερικό έχουν τον έλεγχο των κοινωνικών δικτύων και θέτουν τον εαυτό τους σε θέση να παραβιάζουν το κράτος δικαίου, μη συμμορφούμενοι με τις δικαστικές εντολές και απειλώντας τις αρχές μας”, τόνισε ο Μεσιάς.
Παράλληλα, ο Μασκ επισήμανε ότι ο Μοράις “έχει προδώσει θρασύτατα και επανειλημμένα το σύνταγμα και τον λαό της Βραζιλίας”. Στη συνέχεια υποσχέθηκε ότι θα αποκαλύψει σύντομα όλες τις απαιτήσεις που έχει εκδώσει ο δικαστής.







