Ρεν-ΕΚΤ: Η μείωση των περιορισμών πολιτικής θα μπορούσε να συμβεί το καλοκαίρι

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας Olli Rehn δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι για τη νομισματική πολιτική του μπλοκ μπορεί να αρχίσουν να χαλαρώνουν τα επιτόκια μέχρι το καλοκαίρι, καθώς τα στοιχεία του πληθωρισμού έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το 2022 που ήταν αυξημένα.

“Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι μπορούμε να αρχίσουμε να μειώνουμε το επίπεδο περιορισμού της νομισματικής πολιτικής, υπό την προϋπόθεση ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται όπως προβλέπεται. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι προέρχονται από τη γεωπολιτική, τόσο από την επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία όσο και από την πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, με όλες τις προεκτάσεις τους”, σημείωσε ο Rehn σε δήλωσή του.

Ανέφερε ότι η αύξηση του ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να επανέλθει, τα στοιχεία για την ανεργία βελτιώνονται και μια ενεργειακή κρίση έχει “αποφευχθεί”.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.