Ισραήλ: Απαντά για τα τανκς στο κέντρο της Ράφα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιχειρούν στη Ράφα με «στοχευμένο» και «ακριβή» τρόπο, δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, μετέδιδε πως ισραηλινά τανκς βρίσκονται στο κέντρο της Ράφα, παρά την εντολή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στο Τελ Αβίβ να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση.

«Υπάρχουν ακόμη τάγματα της Χαμάς στη Ράφα. Πριν από μερικές ημέρες, πύραυλοι από τη Ράφα εκτοξεύτηκαν προς το Τελ Αβίβ, εκατομμύρια άνθρωποι πήγαν στα καταφύγια», είπε, αναφερόμενος στην επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι και την οποία ανέλαβε η Χαμάς.

«Σήμερα και χθες, εντοπίσαμε ξανά σήραγγες κατά μήκος του Διαδρόμου Φιλαδέλφι, αυτές είναι σήραγγες που πηγαίνουν στο Σινά», πρόσθεσε.

Ο Χαγκάρι είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός κατεδαφίζει τις σήραγγες στο Σινά και συνομιλεί με την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ο Διάδρομος της Φιλαδέλφι είναι μια λωρίδα γης μήκους 14 χιλιομέτρων και πλάτους 100 μέτρων που εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου. Τα ισραηλινά στρατεύματα μπήκαν στον διάδρομο και ανέλαβαν τον έλεγχο της διέλευσης της Ράφα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.