Σοκολατένια αυγά από «χρυσάφι»

Σε προϊόν… πολυτελείας τείνει να μετατραπεί σοκολάτα καθώς οι διεθνείς τιμές του κακάο τον τελευταίο χρόνο σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Παρά τη μεγάλη πτώση που καταγράφηκε το τελευταίο διήμερο, η τιμή του φέτος είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με πέρσι όπως δημοσιεύει το foodlife. Ήδη αρκετές μεγάλες διεθνείς βιομηχανίες προχωρούν σε μείωση της ποσότητας κακάο στις σοκολάτες που παρασκευάζουν.

Τα σοκολατένια αυγά που είναι μεταξύ των «πρωταγωνιστών» των πασχαλινών εδεσμάτων έχουν μπει τόσο στο «Καλάθι του Πάσχα» όσο και στο «Καλάθι των Νονών». Σύμφωνα με τις λίστες που έχουν αναρτήσει στο e-katanalotis, τα σοκολατένια αυγά 220 γρ., ξεκινούν από 4,20 ευρώ για τα ιδιωτικής ετικέτας με τιμή ανά κιλό τα 19,09 ευρώ και φτάνουν κοντά στα 9,3 ευρώ για τα επώνυμα, με τιμή κιλού ακόμη και στα 62 ευρώ.

Στα ζαχαροπλαστεία όπου οι καταναλωτές βρίσκουν χειροποίητα πασχαλινά αυγά σε διάφορα σχέδια και γεύσεις, τα σοκολατένια αυγά μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 20- 25 ευρώ. Ενδεικτικά, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το pricefox.gr στην Αττική, στο κέντρο της Αθήνας και την Ομόνοια οι καταναλωτές μπορούν να βρουν σοκολατένιο αυγό με 7,20 ευρώ ενώ στο Κολωνάκι κυμαίνονται από 14 ευρώ έως και 25 ευρώ. Στα βόρεια προάστια οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 7,20- 23,80 ευρώ.