EIA: Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα οποία δεν λαμβάνονται υπόψη εκείνα του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια στα 459,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαΐου, αποκάλυψε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) στην έκθεσή της την Τετάρτη.

Ο αριθμός αυτός σηματοδότησε μια ελαφρώς χαμηλότερη από την αναμενόμενη άντληση. Τα αποθέματα της χώρας βρίσκονται τώρα 3% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας για αυτή την εποχή του έτους. Οι εισροές των αμερικανικών διυλιστηρίων αργού πετρελαίου ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 15,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για την αντίστοιχη εβδομάδα, δηλαδή 307.000 βαρέλια ημερησίως περισσότερα από τον μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα διυλιστήρια λειτούργησαν στο 85,5% της λειτουργικής τους δυναμικότητας την περασμένη εβδομάδα, ενώ η παραγωγή βενζίνης αυξήθηκε, με μέσο όρο 9,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στη χώρα ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας αύξηση κατά 198.000 βαρέλια ημερησίως. Τα συνολικά εμπορικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.