Ανατολική Γερμανία: Η σαρωτική νίκη της ακροδεξιάς

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία πανηγυρίζει για την «ιστορική νίκη της», όπως την αποκάλεσε ο συμπρόεδρος του κόμματος Τίνο Χρουπάλα. Συγκεκριμένα ανέφερε οτι «Ξεπεράσαμε το κόμμα του καγκελαρίου κι έτσι ξεκινάει για εμάς μια καλή εκλογική χρονιά».

Σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον στην ανατολική Γερμανία, δηλαδή σε σύνολο σχεδόν 13 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, η Εναλλακτική για τη Γερμανία βγήκε πρώτη στις ευρωεκλογές με 27% και διαφορά σχεδόν 7 μονάδων από τη Χριστιανική Ένωση.

Και στις δημοτικές εκλογές που διενεργήθηκαν χθες σε οκτώ κρατίδια, η Εναλλακτική για τη Γερμανία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη σε τρία εξ αυτών: Σαξονία, Βρανδεμβούργο και Μεκλεμβούργο-Πομερανία με πολύ υψηλά ποσοστά. Νίκες που προμηνύουν ίσως αντίστοιχα εκλογικά αποτελέσματα στις τρεις κρίσιμες κρατιδιακές εκλογές σε Θουριγγία, Σαξονία και Βρανδεμβούργο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπου θα μπορούσε να εκλέξει θεωρητικά τοπικούς πρωθυπουργούς.

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.