Νέο κύμα ζέστης αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός από το Σάββατο (08/06), ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται και επίσημα ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού.
Εντούτοις, μπορεί ο καύσωνας να είναι προ των πυλών, όμως σήμερα (06/06) ο καιρός θα είναι άστατος, ενώ αναμένονται χαλάζι και τοπικές βροχές.
Βάσει της πρόγνωσης του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «η ταχέως κινούμενη ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και στα ορεινά της Κρήτης».
Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του κάνει λόγο για νέο κύμα καύσωνα από τις 11 Ιουνίου, με τις θερμοκρασίες να «εκτοξεύονται» πάνω από τους 40 βαθμούς και να φτάνουν ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.
«Nέο κύμα έντονης ζέστης πιθανώς και με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 11 Ιουνίου και μετά! Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 13 Ιουνίου με μια μόνο ματιά για να μην χάνετε τον…καιρό σας! Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο! Για ό,τι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου», αναφέρει.
Όπως σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου, στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα καθώς επίσης και στην Αττική, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη από τις προαναφερόμενες, άρα δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να σκαρφαλώσει ακόμα και στους 42 – 43 βαθμούς Κελσίου.







