Η αιγυπτιακή προεδρία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι διέταξε τον πρωθυπουργό Μοστάφα Μαντμπούλι να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, αφού αποδέχθηκε την υποβολή της παραίτησης του υπουργικού συμβουλίου του από τον Μαντμπούλι.
“Ο Πρόεδρος ανέθεσε στον Μαντμπούλι να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση υπουργών με διακεκριμένες αρμοδιότητες, εμπειρία και ικανότητες, η οποία θα εργαστεί για την επίτευξη διαφόρων στόχων, ο σημαντικότερος εκ των οποίων είναι η διατήρηση των καθοριστικών παραγόντων της αιγυπτιακής εθνικής ασφάλειας υπό το πρίσμα των περιφερειακών και διεθνών προκλήσεων … Ο Πρόεδρος ανέθεσε στην παρούσα κυβέρνηση να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση”, αναφέρεται στο έγγραφο.
Ο Ελ Σίσι εξασφάλισε τρίτη θητεία στο αξίωμα μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο, όπου συγκέντρωσε το 89,6% του συνόλου των ψήφων.







