Centeno-ΕΚΤ: Πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Ιούλιο

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και διοικητής της Τράπεζας της Πορτογαλίας Mario Centeno σημείωσε σε συνέντευξή του στο Econostream ότι υπάρχει ακόμη πιθανότητα η ΕΚΤ να μειώσει το επιτόκιο για δεύτερη συνεχή φορά τον Ιούλιο.

Μιλώντας στο μέσο κατά τη διάρκεια του οικονομικού συνεδρίου του Ντουμπρόβνικ το Σάββατο, ο Centeno προέτρεψε σε “σύνεση και εμπιστοσύνη” όσον αφορά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Σχολιάζοντας τον πληθωρισμό και τους αριθμούς που φθάνουν τον στόχο του 2%, ο Centeno είπε ότι το ποσοστό “είναι σταθερά κοντά” σε αυτό “από τότε” που κορυφώθηκε τον Οκτώβριο του 2022 “και αυτή είναι η εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουμε τώρα στις αποφάσεις μας”.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα κάνει η τράπεζα με τα επιτόκια τα επόμενα τρίμηνα, ο Centeno απάντησε ότι “δεν μπορώ να προβλέψω με τέτοιο βαθμό ακρίβειας λόγω της εξάρτησης από τα δεδομένα μας, αλλά η διαδικασία αποπληθωρισμού είναι καλά εδραιωμένη” .

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.