Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αγαθών και υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών διαμορφώθηκε στα 74,6 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,0 δισ. δολάρια από το αναθεωρημένο ποσό των 68,6 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από την έκθεση του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ.
Οι εξαγωγές τον Απρίλιο ανήλθαν στα 263,7 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 2,1 δισ. δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές ανήλθαν σε 338,2 δισ. δολάρια την υπό αναφορά περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 8,0 δισ. δολάρια σε σχέση με τον Μάρτιο.
Από την αρχή του έτους, το έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 2,0% ή 5,5 δισ. δολάρια σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 3,2% ή 32,2 δισ. δολάρια και τις εισαγωγές να αυξάνονται κατά 2,9% ή 37,8 δισ. δολάρια.







