Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανέθεσε την Τετάρτη υπό όρους τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030 στις Γαλλικές Άλπεις. Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, η τελική έγκριση εξαρτάται από την παροχή των απαραίτητων οικονομικών εγγυήσεων από τη νέα γαλλική κυβέρνηση εντός των προθεσμιών που έχει ορίσει η ΔΟΕ.
«Επιβεβαιώνω την πλήρη δέσμευση του γαλλικού έθνους και σας διαβεβαιώνω ότι θα ζητήσω από τον επόμενο πρωθυπουργό να συμπεριλάβει στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης όχι μόνο αυτή την εγγύηση αλλά και έναν Ολυμπιακό Νόμο. Πριν από επτά χρόνια, αναλάβαμε την ίδια δέσμευση και την τηρήσαμε. Θα κάνουμε το ίδιο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Η απόφαση ελήφθη με 84 ψήφους υπέρ και μόνο τέσσερις κατά. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που οι Χειμερινοί Αγώνες αποδίδονται στη Γαλλία, μετά τη Σαμονί 1924, τη Γκρενόμπλ 1968 και την Αλμπερτβίλ 1992.







