Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συγκαλέσει συνεδρίαση μετά τη μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές σε νοσοκομείο για παιδιά στην πρωτεύουσα Κίεβο.
“Θα πρέπει όλοι να εργαστούμε για να καταστήσουμε τη Ρωσία υπεύθυνη για την τρομοκρατία και τον Πούτιν για την εντολή των χτυπημάτων”, δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ στη Βαρσοβία.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους τόνισε ότι επιθυμεί μια “ισχυρότερη απάντηση” από τη Δύση μετά τα ρωσικά πλήγματα, προσθέτοντας ότι το Κίεβο αναμένει από τους συμμάχους του να κάνουν “συγκεκριμένα βήματα” όσον αφορά την παροχή στην Ουκρανία συστημάτων αεράμυνας.







