Η ολλανδική ανταγωνιστική τράπεζα Bunq είπε στο CNBC ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον παγκόσμιο αριθμό εργαζομένων της κατά 70% φέτος σε περισσότερους από 700 υπαλλήλους, παρόλο που άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις χρηματοοικονομικής τεχνολογίας έχουν αποφασίσει να περικόψουν θέσεις εργασίας.
Η Bunq, η οποία δραστηριοποιείται σε αγορές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδιώκει να επεκταθεί σε νέες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, αναλαμβάνοντας τα fintech ήδη σε αυτές τις χώρες, όπως η βρετανική Monzo και η Revolut και η αμερικανική neobank Chime.
«Η Bunq εστιάζει στους ψηφιακούς νομάδες που τείνουν να περιπλανώνται στον κόσμο», δήλωσε στο CNBC ο Ali Niknam, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Bunq μέσω σχολίων μέσω email.
Οι λεγόμενοι «ψηφιακοί νομάδες» ορίζονται ως άτομα που ταξιδεύουν ελεύθερα ενώ εργάζονται εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και το διαδίκτυο για να εργαστούν στο εξωτερικό από ξενοδοχεία, καφετέριες, βιβλιοθήκες, χώρους συνεργασίας ή προσωρινή στέγαση.
«Θα θέλαμε να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους χρήστες μας όπου κι αν πάνε – δεδομένου του ρυθμιστικού περιβάλλοντος στο οποίο βρισκόμαστε, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς επιπλέον ανθρώπους για να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε ο Niknam.
Η Bunq βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τραπεζικές άδειες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πέρυσι, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για ομοσπονδιακή τραπεζική άδεια. Και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Bunq αναμένει απόφαση από τις χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με μια αίτηση για να γίνει αδειοδοτημένο ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος ή EMI.







