Γεραπετρίτης: H Ελλάδα δεν θα συναινέσει ποτέ στο να τεθούν θέματα κυριαρχίας με την Τουρκία

Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει στο να τεθούν ζητήματα κυριαρχίας είτε στον διάλογο με την Τουρκία, είτε στη διεθνή δικαιοδοσία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι αυτά τα θέματα είναι εκτός συζήτησης και επισήμανε ότι ένα τέτοιο ζήτημα θα ήταν λόγος να σταματήσουμε την περαιτέρω συζήτηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση με την Τουρκία. Εκτίμησε πως εάν δεν λυθεί η διαφορά οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Τουρκία δεν θα υπάρχει μακρόχρονη ειρήνη στην περιοχή μας, ενώ για τις συνομιλίες με τη γειτονική χώρα είπε ότι 15 μήνες μετά την έναρξη του διαλόγου στο Βίλνιους, όταν συζητάς πάντα κάτι έχεις να κερδίσεις.

Λύση δεν μπορεί να υπάρχει αν δεν συζητήσεις, είπε, και προσέθεσε ότι κατά τη διάρκεια των 15 μηνών εδραιώθηκαν κανάλια επικοινωνίας. Τόνισε ότι πάντα υπάρχουν εντάσεις, αλλά δουλεύουν οι δυο κυβερνήσεις ώστε οι εντάσεις να μην γίνονται κρίσεις.

Κάτι που έχει αποφευχθεί εδώ και 15 μήνες, όπως είπε, ενώ σημείωσε ότι δεν έχουμε παραβιάσεις εναέριου χώρου, κάτι που για την Ελλάδα είναι ζωτικό γιατί εδραιώνει τη θέση της ότι οι παραβιάσεις στο παρελθόν ήταν αδικαιολόγητες.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.