Γκουτέρες σε Νετανιάχου: Καταστροφή η απαγόρευση λειτουργίας της UNRWA στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε χθες ότι έστειλε επιστολή στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποιώντας τον ότι αν εγκριθεί ένα προσχέδιο ισραηλινού νόμου που στοχεύει να εμποδιστεί η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστινιακούς Πρόσφυγες (UNRWA) να εργαστεί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη αυτό θα είναι μια “καταστροφή”.

“Ένα τέτοιο μέτρο θα κατέπνιγε τις προσπάθειες για την ελάφρυνση του ανθρώπινου πόνου και των εντάσεων στη Γάζα, και μάλιστα σε ολόκληρη την Κατεχόμενη Παλαιστινιακή Επικράτεια. Θα ήταν μια καταστροφή σε μια ήδη ολοκληρωτική καταστροφή”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γκουτέρες.

Τον Ιούλιο το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση ένα νομοσχέδιο που κηρύσσει την UNRWA τρομοκρατική οργάνωση και προκρίνει τη διακοπή των σχέσεων με την υπηρεσία.

Ισραηλινοί ηγέτες κατηγορούν την UNRWA για συνεργασία με μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.