Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shigeru Ishiba προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η Ανατολική Ασία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια σύγκρουση παρόμοια με αυτή στην Ουκρανία.
«Η σημερινή Ουκρανία θα μπορούσε να είναι η αυριανή Ανατολική Ασία», δήλωσε ο Ishiba στους νομοθέτες. «Σε συνδυασμό με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η διεθνής κοινότητα γίνεται όλο και πιο διχασμένη και συγκρουσιακή», τόνισε και πρόσθεσε ότι το Τόκιο θα πρέπει να συνεργαστεί με “ομοϊδεάτες χώρες” για να ενισχύσει τη συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να “ακολουθήσει πολιτική περιφερειακής ασφάλειας που να εξισορροπεί τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ”.
Αφού ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού του συμβουλίου Γιοσιμάσα Χαγιάσι παρουσίασε ένα νέο πακέτο οικονομικών κινήτρων, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επέμεινε επίσης ότι η καταπολέμηση του πληθωρισμού θα είναι η «κορυφαία οικονομική προτεραιότητα της κυβέρνησής του».







