Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian ότι η τράπεζα θα μπορούσε να γίνει «λίγο πιο επιθετική» και «λίγο πιο ενεργητική» όσον αφορά τη μείωση των επιτοκίων, εάν οι εισερχόμενες ειδήσεις για τον πληθωρισμό συνεχίσουν να είναι καλές.
Ο Μπέιλι προειδοποίησε επίσης ότι η αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του πετρελαίου. «Οι γεωπολιτικές ανησυχίες είναι πολύ σοβαρές», δήλωσε ο Μπέιλι. «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Προφανώς υπάρχουν πιέσεις και το πραγματικό ζήτημα τότε είναι πώς θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με κάποιες ακόμη αρκετά τεντωμένες αγορές κατά τόπους», τόνισε ο Bailey, αλλά παρέμεινε βέβαιος ότι «υπάρχει, προς το παρόν, μια ισχυρή δέσμευση να διατηρηθεί η αγορά σταθερή» μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών.
Παρόλα αυτά, επισήμανε ότι «υπάρχει επίσης αναγνώριση ότι υπάρχει ένα σημείο πέρα από το οποίο αυτός ο έλεγχος θα μπορούσε να καταρρεύσει αν τα πράγματα γίνονταν πραγματικά άσχημα».







