Πούτιν: Τα κράτη-μέλη των BRICS θα οδηγήσουν την οικονομική ανάπτυξη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ BRICS, ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των κρατών μελών των BRICS υπερβαίνει αυτό των κρατών της G7 και «συνεχίζει να αυξάνεται με σιγουριά».

Είπε ότι η συνολική αύξηση του ΑΕΠ των BRICS προβλέπεται στο 4% για το 2024, ενώ τα κράτη της G7 αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,7%. Οι BRICS περιλαμβάνουν τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Ο Πούτιν είπε ότι οι BRICS διαδραματίζουν “αξιοσημείωτο” και «ανερχόμενο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία». Πρόσθεσε ότι τα κράτη μέλη της είναι οι μοχλοί της οικονομικής ανάπτυξης και ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια θα προέλθει από αυτά. Υποστήριξε επίσης ότι οι οικονομίες τους θα εξαρτώνται λιγότερο από την «εξωτερική επιρροή» με τον καιρό.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.