Τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός των τιμών παραγωγού στη Γερμανία ήταν αρνητικός 1,4% τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερος από το αναμενόμενο, και επίσης μειωμένος από 0,8% τον προηγούμενο μήνα.
Σε μηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού υποχώρησε 0,5%, κυρίως λόγω του μειωμένου ενεργειακού κόστους. Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν κατά 6,6% σε ετήσια βάση, με τα προϊόντα πετρελαίου να υποχωρούν κατά 14,4% και τις τιμές του φυσικού αερίου κατά 10,4%.
Εξαιρουμένης της ενέργειας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 1,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2023. Τα κεφαλαιουχικά και καταναλωτικά αγαθά παρουσίασαν μέτριες αυξήσεις τιμών, ενώ τα ενδιάμεσα αγαθά παρουσίασαν μικτές τάσεις. Άλλοι κλάδοι, όπως τα μηχανήματα και τα τρόφιμα, παρουσίασαν μέτρια άνοδο των τιμών.







