Ο Shigeru Ishiba του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) επανεξελέγη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας σε επαναληπτική ψηφοφορία από τους νομοθέτες σήμερα.
Στον κρίσιμο γύρο της ψηφοφορίας εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ishiba συγκέντρωσε 221 ψήφους από τα μέλη της Κάτω Βουλής, σε σύνολο 465. Το LDP του έχασε την πλειοψηφία του στην Κάτω Βουλή στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του περασμένου μήνα και τώρα θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης μειοψηφίας.
Στις αρχές Οκτωβρίου, διαλύθηκε η κάτω Βουλή του ιαπωνικού κοινοβουλίου, προετοιμάζοντας τις πρόωρες γενικές εκλογές που είχαν οριστεί για τις 27 Οκτωβρίου. Ο Ishiba ανέλαβε τη θέση του διαδόχου του Fumio Kishida μετά την παραίτησή του μετά από μια τριετή θητεία στο τιμόνι του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και της ιαπωνικής κυβέρνησης.







