Η Banco BPM SpA δήλωσε σήμερα ότι η προσφορά της UniCredit SpA να την αποκτήσει έναντι 10 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες και την κερδοφορία της πρώτης τράπεζας.
Η δήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου περιέγραψε τους όρους που παρουσίασε η UniCredit στην προσφορά της ως «ασυνήθιστους» και ότι το αίτημα της τελευταίας για απάντηση «το συντομότερο δυνατό χρόνο» θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη νομική αυτονομία της Banco BPM.
Επιπλέον, η τράπεζα σημείωσε ότι το σχέδιο της UniCredit να αναλάβει την Commerzbank AG και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Γερμανία θα σήμαινε «σημαντική μείωση της τρέχουσας γεωγραφικής έκθεσης, αντί μιας ελκυστικής συγκέντρωσης της Banco BPM στις πιο δυναμικές περιοχές της χώρας και της Ευρωζώνης».







