Η Γερμανία προειδοποιεί την Τουρκία για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock δήλωσε στο Deutschlandfunk ότι η Τουρκία θα πρέπει να αποφύγει την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία. Προειδοποίησε ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), θέτοντας κινδύνους για τη Συρία, την Τουρκία και την Ευρώπη.

Η Μπάερμποκ τόνισε τον ρόλο των Κούρδων στην ήττα του ΙΚ, ιδιαίτερα σε μάχες όπως το Κομπάνι, που συμβολίζουν την αντίσταση ενάντια στις φρικαλεότητες των τζιχαντιστών. Τόνισε τη σημασία της αποτροπής της νέας βίας και της διατήρησης της ενότητας της Συρίας και προειδοποίησε τη σύμμαχο του ΝΑΤΟ την Τουρκία να μην εκμεταλλευτεί την αστάθεια της Συρίας για να εκτοπίσει τις κουρδικές κοινότητες.

«Αυτό θα ήταν μια απειλή για την ασφάλεια για τη Συρία, αλλά και για την Τουρκία και για εμάς στην Ευρώπη… Όλοι έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει νέα βία, δεν θα υπάρξει νέες ριζοσπαστικές δυνάμεις, αλλά ότι οι άνθρωποι μπορούν επιτέλους να ζήσουν με ασφάλεια μετά από χρόνια αυτός ο τρόμος», είπε.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.