Ο έκπτωτος πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ διέψευσε τις αναφορές ότι σχεδίαζε ή εκτέλεσε μια αναχώρηση κατά τις τελευταίες ώρες των μαχών από τη Συρία. Παρέμεινα στη Συρία μέχρι τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου
Σε δήλωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της συριακής κυβέρνησης, ο Άσαντ επέμεινε ότι παρέμεινε στη Δαμασκό, ασκώντας τα καθήκοντά του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου. Αναγνώρισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις τον βοήθησαν στην πορεία του στις ζώνες των συγκρούσεων, αλλά διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι διέφυγε εκείνες τις ώρες. Σύμφωνα με τη δική του εκδοχή των γεγονότων, η στρατιωτική βάση εκκενώθηκε μόλις το απόγευμα εκείνης της ημέρας, κατόπιν «αιτήματος της Μόσχας».
«Σε καμία στιγμή κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ ή να αναζητήσω καταφύγιο, ούτε έγινε τέτοια πρόταση από οποιοδήποτε άτομο ή κόμμα», δήλωσε ο Άσαντ. «Ο μόνος τρόπος δράσης ήταν να συνεχίσουμε να πολεμάμε ενάντια στην τρομοκρατική επίθεση».







