Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς, σε εύλογο χρόνο, απαντούν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη στην επιστολή του Αλέξη Χαρίτση.
Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι:
«αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή το μείζον ζήτημα είναι η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού και η κοινοβουλευτική μάχη για να αναδειχθούν τα αδιέξοδα της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής αλλά και η εναλλακτική πρόταση που θα διασφαλίσει τη βιώσιμη συμπεριληπτική ανάπτυξη και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων».
«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και τις ευθύνες της κυβέρνησης» προσθέτει.
«Όσον αφορά το ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, έχουμε δηλώσει ότι αυτή η συζήτηση είναι πρόωρη, δεν χρειάζονται βεβιασμένες κινήσεις και το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί θεσμικά στον σωστό χρόνο» επισημαίνει







