Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Philip R. Lane, δήλωσε ότι η διαδικασία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού στην ευρωζώνη βρίσκεται «σε καλό δρόμο» για να επιτευχθεί ο στόχος του 2% της ΕΚΤ μέχρι το 2026.
Στην τελευταία του ομιλία, ο Lane ανέφερε ότι η μείωση των πιέσεων στους μισθούς και η επιβράδυνση του πληθωρισμού στις υπηρεσίες ενισχύουν την πτωτική τάση. Παρόλα αυτά, προειδοποίησε για επίμονους κινδύνους, όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, το κόστος της ενέργειας και οι αβεβαιότητες στο παγκόσμιο εμπόριο, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προβλέψεις.
«Είναι συνετό να διατηρήσουμε ευελιξία από συνεδρίαση σε συνεδρίαση», σημείωσε ο Lane, υποδηλώνοντας μια προσεκτική στάση απέναντι σε μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων.







