Στόχος της ΕΕ είναι «να γίνει η Συρία ένα σεβαστό μέλος της διεθνούς κοινότητας»

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ΕΕ έχει ως στόχο να βοηθήσει τη Συρία «να γίνει ένα σεβαστό μέλος της διεθνούς κοινότητας».

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ και ο Γάλλος ομόλογός της Ζαν-Νοέλ Μπαρό μεταβαίνουν στη Δαμασκό για να συναντηθούν με τον νέο ηγέτη της Συρίας, Άχμεντ αλ-Σαράα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οφείλουμε να μην χάσουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε το συριακό λαό σ’ αυτό το σημαντικό σταυροδρόμι», δήλωσε η υπουργός ενόψει της επίσκεψης αυτής, της πρώτης υπουργών Εξωτερικών μεγάλων δυτικών δυνάμεων στη νέα συριακή εξουσία.

«Το σημερινό μου ταξίδι -μαζί με τον Γάλλο ομόλογό μου και εξ ονόματος της ΕΕ- αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τους Σύρους: Μια νέα πολιτική αρχή μεταξύ της Ευρώπης και της Συρίας, μεταξύ της Γερμανίας και της Συρίας, είναι δυνατή», δήλωσε η Μπάερμποκ, προσθέτοντας ότι πηγαίνει στη Συρία με “τεντωμένο χέρι” μετά την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.